Go back

De agenda komt pas over een jaar

In aansluiting op de wetenschapsvisie zal OCW in november 2015 komen met een nationale wetenschapsagenda op basis van een brede consultatie met onder meer de private sector, teneinde wetenschap en innovatie dichterbij elkaar te brengen.

Dat zegt Emmo Meijer, CTO van Friesland Campina. Meijer heeft dit jaar, namens de CTO’s, bij OCW een warm pleidooi voor een dergelijke agenda gehouden. Dat wetenschap op voor de industrie relevante gebieden succesvol en van hoge kwaliteit kan zijn, is volgens hem al gebleken bij de technologische topinstituten. De nationale wetenschapsagenda moet gaan voorzien in een implementatieplan voor de samenwerking tussen wetenschap en industrie.

In de afgelopen maanden hebben de boegbeelden van de negen topsectoren hun visie op wetenschap en innovatie besproken met minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker. De bewindslieden woonden twee keer een boegbeeldenoverleg bij, direct betrokken ambtenaren van OCW ook twee keer een ander boegbeeldenoverleg. OCW presenteert de wetenschapsvisie komende woensdag in Rotterdam.

This article on Research Professional News is only available to Research Professional or Pivot-RP users.

Research Professional users can log in and view the article via this link

Pivot-RP users can log in and view the article via this link.