Go back

De bezem door de Europese partnerschappen

Haal de bezem door het grote aantal Europese privaat-publieke en publiek-publieke partnerschappen en verhoog het ambitieniveau van een deel van de overgebleven partnerschappen flink. Harmoniseer daarnaast de richtlijnen voor deze partnerschappen, eis meer openheid, en laat partnerschappen ook nadenken over hoe ze zichzelf na verloop van tijd netjes kunnen opheffen indien gewenst.

Dat adviseert de Technopolis Group in een rapport over de Europese partnerschapsinstrumenten gemaakt in opdracht van de regering van Estland, dat momenteel voorzitter is van de EU. “Het lanceren van het negende Kaderprogramma is een goed moment om de complexiteit van het partnerschap-landschap aan te pakken”, aldus Technopolis.

Het komt steeds vaker voor dat partners uit verschillende Europese landen langdurig samenwerken, door gezamenlijk een onderzoeksagenda of roadmap vast te stellen, en gezamenlijke R&D stimuleren door netwerkactiviteiten of gezamenlijke calls. Brussel financiert honderden van zulke partnerschappen via tien regelingen met verschillende spelregels.

This article on Research Professional News is only available to Research Professional or Pivot-RP users.

Research Professional users can log in and view the article via this link

Pivot-RP users can log in and view the article via this link.