Go back

INDTECH 2018

“Sleuteltechnologieën ondersteunen de duurzame transformatie van de industrie”, zo stelde Andreas Reinhardt, directeur-generaal van het Oostenrijkse ministerie van Verkeer, Industrie en Technologie tijdens de recente EU-conferentie over Industrial Technologies (INDTECH 2018) in Wenen, waar de Europese Commissie input verzamelde voor het komende Horizon Europe programma. 

Missiegedreven onderzoek stond centraal op de conferentie. Daarnaast waren de verschillende sessies met thema’s als ‘technologie voor duurzame groei’ en ‘een innovatieve industrie voor burgers’. Bertrand Piccard van de Solar Impulse Foundation en initiator van de eerste vlucht rond de wereld op zonne-energie, kreeg veel applaus na zijn pleidooi voor beleid gericht op een betere benutting van alle ontwikkelde technologie om maatschappelijke problemen op te lossen. Als waterverspilling bijvoorbeeld verboden wordt, krijgen starters de kans om hun waterbesparende technologie winstgevend op de markt te brengen. 

Jean-Eric Paquet, directeur-generaal onderzoek en innovatie van de EU-Commissie, reikte de Horizon-prijs van 3 miljoen euro uit aan Jean-Jacques Theron en zijn team van Corning, voor een honingraatvormig luchtfilter waarmee 95 procent van het fijnstof weggevangen kan worden, zowel binnen- als buitenshuis. 

This article on Research Professional News is only available to Research Professional or Pivot-RP users.

Research Professional users can log in and view the article via this link

Pivot-RP users can log in and view the article via this link.